Pompe de Caldura pentru Spatii Comerciale

FUNCTIONARE EFICIENTA DIN PUNCT DE VEDERE ENERGETIC

Pompa de caldura aer/apa de la Daikin Altherma utilizeaza o sursa de energie durabila. In realitate, aceasta extrage caldura din aerul exterior. Sistemul este format dintr-un circuit inchis ce contine un agent frigorific. Prin evaporare, comprimare, condensare si expandare este creat un ciclu termodinamic.
O pompa de caldura „pompeaza” caldura de la un nivel scazut de temperatura la unul mai ridicat. Caldura astfel obtinuta este transferata in sistemul de distributie a apei (incalzirea prin pardoseala, radiatoarele de temperatura scazuta, convectoare pentru pompa de caldura si/sau ventiloconvectoare pentru sistemele de incalzire de temperatura scazuta si radiatoarele de temperatura ridicata pentru sistemele de incalzire de temperatura ridicata) din locuinta, prin intermediul unui schimbator de caldura.

Avantajele tehnologiei Daikin pentru clienti

Avantajele tehnologiei Daikin pentru clienti

Doua concepte de baza ale tehnologiei pompelor de caldura

COP (coefcientul de performanta) sau factorul de multiplicare
COP semnaleaza cantitatea de caldura utilizabila furnizata de pompa de caldura pentru fiecare kWh de electricitate utilizata de aceasta. Aceasta cifra depinde de temperatura interioara si exterioara si reprezinta doar un indicator.
FPS (factorul de performanta sezoniera) sau factorul de performanta a sistemului cu pompa de caldura FPS ia in calcul atat consumul de energie al sistemului cu pompa de caldura, cat si consumul echipamentului periferic, precum pompele, pe durata intregului sezon de incalzire.

Eticheta ecologica
Daikin este primul producator care a primit Eticheta ecologica pentru pompele de caldura!
Daikin Altherma de temperatura scazuta cu sistemul de incalzire prin pardoseala a primit Eticheta ecologica europeana datorita gradului ridicat de eficienta energetica si impactului scazut asupra incalzirii globale, in comparatie cu celelalte pompe de caldura din clasa sa.

Aerul ca sursa de energie regenerabila

Aerul ca sursa de energie regenerabila

Directiva RES a UE recunoaste aerul ca fiind o sursa de energie regenerabila. Unul dintre obiectivele acestei directive este ca pana în 2020, 20% din necesarul total de producere a energiei sa provina dintr-o sursa de energie regenerabila. In consecinta, numeroase stimulente pentru pompele de caldura sunt deja disponibile pentru proprietarii de locuinte.

Energie regenerabila, inepuizabila prin intermediul colectoarelor solare
In combinatie cu colectoarele solare, Daikin Altherma utilizeaza energia termica provenita de la soare, care va continua sa furnizeze energie inca cinci miliarde de ani.

Experienta Daikin in domeniul pompelor de caldura
Daikin dispune de peste 50 ani de experienta in domeniul pompelor de caldura de care beneficiaza anual peste un milion de locuinte, spatii comerciale si birouri. Acest succes nu este intamplator: Daikin s-a aflat intotdeauna in avangarda acestei tehnologii, iar obiectivul sau este asigurarea confortului dvs. Numai un lider de piata va poate garanta acest nivel de servicii si control al calitatii!

Convector pentru pompa de caldura

Convector pentru pompa de caldura

Unitatea convectorului pentru pompa de caldura poate furniza atat incalzire, cat si racire, daca este cazul, din moment ce convectorul pentru pompa de caldura este mai mult decat un simplu ventiloconvector. Convectorul pentru pompa de caldura are si el un nivel de zgomot foarte redus.
In cazul unei combinatii de incalzire prin pardoseala si unitati ventiloconvectoare conventionale, temperaturile scazute ale apei de iesire, importante pentru eficienta, sunt adecvate pentru incalzirea prin pardoseala, dar ventiloconvectoarele vor trebui supradimensionate pentru a emite niveluri adecvate de caldura la aceste temperature scazute ale apei. Convectorul pentru pompa de caldura vine cu solutia pentru aceasta problema.
Convectorul pentru pompa de caldura poate emite nivelurile solicitate de caldura la temperaturi scazute ale apei de iesire, pastrand in acelasi timp o dimensiune modesta.
In locul pornirii si opririi circuitului apei de iesire prin intermediul unui termostat dintr-o singura camera principala, fiecare convector pentru pompa de caldura poate fi conectat direct la unitatea interioara Daikin Altherma, centrul inteligent al sistemului. Acest lucru permite tuturor camerelor sa fie incalzite, daca se solicita acest lucru, indiferent de starea din alte camere.
Convectorul pentru pompa de caldura reduce costurile de functionare gratie eficientei îmbunatatite cu aproximativ 25% în comparatie cu un sistem de incalzire care combina incalzirea prin pardoseala cu unitati ventiloconvectoare normale. Convectorul pentru pompa de caldura poate sa inlocuiasca cu usurinta emitatoarele de caldura existente, gratie instalarii sale plug & play.

Autentificare